×

galactanen

galactanen

Galactanen, behoren tot de FODMAP-groep oligosachariden. Oligosachariden zijn meervoudige koolhydraten die zijn opgebouwd uit 3 tot 9 enkelvoudige koolhydraten. Oftewel grote ketens van suiker. De Galactanen zijn opgebouwd uit ketens van galactosemoleculen met aan het einde een glucosemolecuul. Galactanen worden ook wel Galacto-oligosachariden(GOS) genoemd.

Galactanen worden niet opgenomen in ons lichaam, maar verlaten via de maag, de dunne darm en de dikke darm het lichaam in de vorm van ontlasting.

Ons lichaam kan galactanen niet ‘in stukjes knippen’ met enzymen, waardoor het niet door de darmwand heen in het lichaam kan worden opgenomen. Galactanen worden hierdoor getransporteerd naar de dikke darm, kunnen hier vocht aantrekken en worden ze gefermenteerd door de darmbacteriën, hierbij komen gassen en zuren vrij.

Het bijzondere is dat in principe niemand galactanen af kan breken. Het verschil is alleen dat de darmen van de ene persoon hier veel heftiger op reageren dan de darmen van de andere persoon. Hierdoor heeft niet iedereen (zo veel) klachten van galactanen.

Galactanen komen voornamelijk voor in bepaalde soorten groente en peulvruchten. Een aantal voorbeelden van producten die veel galactanen bevatten zijn: Bonen, bieten, linzen, kikkererwten, broccoli, koolsoorten, pistachenoten, cashewnoten.

onze producten

fructase – 36 capsules

fructose intolerantie
23,50

Capsules met het enzym Xylose Isomerase

fructase

quatrase forte – 36 capsules

FODMAP intolerantie
37,95

Capsules met vier verschillende enzymen voor de vertering van diverse FODMAP’s zoals lactose. Ideaal voor grote hoeveelheden FODMAP’s.

quatrase forte

starchway – 50 capsules

zetmeel en sucrose intolerantie
22,50

Capsules met de enzymen Invertase en Gluco-Amylase

starchway

fibractase forte – 36 capsules

fructanen en galactanen intolerantie
29,95

Capsules met het enzym Alpha Galactosidase

fibractase forte

lactase 20.000 – 50 breektabletten

Lactose intolerantie
24,95

Hoogst gedoseerde lactase tablet. Ideaal als je erg gevoelig bent voor lactose of bij het verteren van grote hoeveelheden lactose uit de voeding.

lactase

wij helpen je graag op weg

Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Een van onze diëtisten zal je helpen om te kiezen welk supplement het beste bij jou past.

direct contact
The product has been added to your cart View cart →