×

zetmeel

zetmeel

Zetmeel is een suiker oftewel een koolhydraat. Koolhydraten worden in ons lichaam omgezet in glucose: de energie leverancier van ons lichaam. Zetmeel is een lange keten van glucose moleculen aan elkaar vast, oftewel een polymeer. Om deze lange moleculen te kunnen verteren zijn er verschillende spijsverterings enzymen beschikbaar. Zo helpen met name de enzymen Invertase en Gluco-Amylase om zetmeel te verteren. Intoleran heeft een product ontwikkeld welke Invertase en Gluco-Amylase bevat Starchway.

CSID staat voor Congenital Sucrase-Isomaltase Deficiency (Aangeboren Sucrase Isomaltase Deficiëntie). Een zeldzame erfelijke aandoening waarbij er in de darmen een tekort is aan de enzymen om zetmeel te verteren. Hierdoor hebben deze mensen al vanaf hun geboorte problemen met de spijsvertering. Klachten zoals buikpijn en diarree komen dan ook frequent voor.

SID oftewel Sucrase-Isomaltase Deficiëntie is de niet-aangeboren variant van CSID. Ook hier zijn er door een enzym-tekort in de darmen problemen met het verteren van zetmeel.

Door een enzymtekort in de darmen worden de koolhydraten niet afgebroken tot kortere glucose moleculen en hierdoor worden ze niet opgenomen in ons lichaam. Maar verlaten ze via de maag, de dunne darm en de dikke darm het lichaam in de vorm van ontlasting.

Het vervelende is dat ons lichaam, bij een enzym tekort, de koolhydraatketens niet ‘in stukjes kan knippen.’ Hierdoor zullen de koolhydraten niet door de darmwand heen in het lichaam worden opgenomen. Zij worden getransporteerd naar de dikke darm en daar gefermenteerd door onze darmbacteriën, hierbij komen gassen en zuren vrij. Deze gassen en zuren kunnen zorgen voor de winderigheid en diarree.

onze producten

quatrase forte – 36 capsules

FODMAP intolerantie
37,95

Capsules met vier verschillende enzymen voor de vertering van diverse FODMAP’s zoals lactose. Ideaal voor grote hoeveelheden FODMAP’s.

quatrase forte

starchway – 50 capsules

zetmeel en sucrose intolerantie
22,50

Capsules met de enzymen Invertase en Gluco-Amylase

starchway

fructase – 36 capsules

fructose intolerantie
23,50

Capsules met het enzym Xylose Isomerase

fructase

fibractase forte – 36 capsules

fructanen en galactanen intolerantie
29,95

Capsules met het enzym Alpha Galactosidase

fibractase forte

lactase 20.000 – 50 breektabletten

Lactose intolerantie
24,95

Hoogst gedoseerde lactase tablet. Ideaal als je erg gevoelig bent voor lactose of bij het verteren van grote hoeveelheden lactose uit de voeding.

lactase

wij helpen je graag op weg

Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Een van onze diëtisten zal je helpen om te kiezen welk supplement het beste bij jou past.

direct contact
The product has been added to your cart View cart →