×

lactase supplementen

Intoleran lactase supplementen

Bij een lactose intolerantie is het mogelijk om supplementen met het lactase enzym in te nemen, deze verbeteren de vertering van lactose. Gebruik je deze tabletten, dan is het mogelijk om een product met lactose te nemen. Afhankelijk van de mate van intolerantie en het melkproduct kun je 1 tot 3 pillen lactase supplementen gebruiken. Deze supplementen neem je in, tegelijkertijd met het gebruiken van het melkproduct.

Wij maken onze producten allemaal zelf in Donkerbroek (Friesland). Hier doen wij nog veel handwerk, om de producten zo puur mogelijk te kunnen maken. Voor onze lactase capsules gebruiken wij bijvoorbeeld naast het enzym lactase alleen nog de vulstof Calcium carbonaat. De capsules zelf zijn gemaakt van HPMC (cellulose), waardoor ze ook geschikt zijn voor vegetariërs. Onze lactase capsules en tabletjes zijn gevuld met het enzym lactase (tabletjes: 2500 FCC en breektabletten: 20.000 FCC, capsules: 3000 FCC en 10.000 FCC), dit is een zeer actief en stabiel enzym.

Afhankelijk van de mate van de lactose intolerantie en de hoeveelheid te gebruiken melkproduct circa 1-3 lactase tabletjes of capsules gelijktijdig met het melkproduct innemen. 

Heeft u moeite met het doorslikken van capsules? De capsules kunnen geopend worden door aan de uiteinden te draaien. Het poeder kan dan ingenomen worden met water of over de voeding gestrooid worden.

De lactase capsules en tabletjes zorgen ervoor dat het gebrek aan het lichaamseigen enzym lactase tijdelijk wordt aangevuld. Als gevolg hiervan wordt lactase uit de voeding in de darmen verteerd en zul je minder tot geen klachten ervaren. 

Onze lactase capsules en tabletjes zijn ook geschikt voor kinderen. Indien zij capsules nog niet goed kunnen doorslikken raden wij aan de capsules open te draaien en de inhoud van de capsules met water in te nemen of over de voeding uit te strooien.

  • Lactase 3000, 10.000 en 20.000 worden verpakt in een handzaam en prettig mee te nemen blikje. 
  • Lactase 2500 wordt verpakt in een handige dispenser
  • Onze lactase producten zijn soja en gluten vrij
  • Wij raden aan de producten droog en bij kamertemperatuur te bewaren.
  • De houdbaarheid van onze lactase capsules en tabletjes is drie jaar, hierna neemt de FCC waarde met 5% per jaar af.

Er zijn geen gegevens bekend over het gebruik van lactase supplementen tijdens een zwangerschap. Wanneer je zwanger bent is het goed om een arts te raadplegen wanneer je lactase supplementen wilt gebruiken. Een arts heeft de medische kennis om je een goed advies te geven.

Wanneer je diabeet bent is het goed om je diabetes verpleegkundige of behandelend arts te raadplegen. Door het gebruik van lactase tabletten zal de lactose zich (normaal) omzetten in onder andere glucose. Glucose heeft direct invloed op je bloedsuikerspiegel.

onze lactase supplementen

lactase 20.000 – 50 breektabletten

Lactose intolerantie
24,95

Hoogst gedoseerde lactase tablet. Ideaal als je erg gevoelig bent voor lactose of bij het verteren van grote hoeveelheden lactose uit de voeding.

lactase

lactase 10.000 – 36 capsules

Lactose intolerantie
23,95

Ideaal voor het verteren van grote hoeveelheden lactose of als je erg gevoelig bent voor lactose: 10.000 FCC lactase verpakt in een capsule.

lactase

lactase drops – 14 ml

Lactose intolerantie
14,50

Lactase druppels voor het lactosevrij maken van melk en zuivelproducten. Ideaal voor lactosevrij koken en bakken.

lactase

lactase 3000 – 50 capsules

Lactose intolerantie
16,50

Ideaal voor het verteren van kleinere hoeveelheden lactose uit de voeding of als je minder gevoelig bent voor lactose: 3000 FCC verpakt in een capsule.

lactase

lactase 2500 – dispenser 100 tabletjes

Lactose intolerantie
24,95

Ideaal voor het verteren van kleine hoeveelheden lactose uit de voeding. Klein tabletje en daarmee ideaal voor voor kinderen

lactase
The product has been added to your cart View cart →