×

Kerutabs of Intoleran lactase?

Kerutabs zijn in Nederland, België en vele andere landen het eerste lactase supplement welke beschikbaar waren voor mensen met een lactose-intolerantie.  Hierdoor kennen de meeste diëtisten en (huis-)artsen dit supplement. Wij krijgen vaak de vraag wat het verschil tussen Kerutabs en Intoleran lactase is.

Qua werkingsmechanisme zit er geen verschil in de beide merken. De producten dienen (ongeveer) gelijktijdig met een lactose bevattend product ingenomen te worden, waardoor deze tegelijk in de dunne darm aankomen en de lactase de lactose kan afbreken.

Er zitten echter wel verschillen in de producten zelf. Bij een directe vergelijking valt met name het verschil in FCC waarde op. De FCC waarde geeft weer hoeveel actief enzym er in een eenheid lactase zit. Bij Kerutabs is dit 4600 FCC, bij Intoleran kun je kiezen uit verschillende sterktes. Zo bevat onze lactase 10.000 bijvoorbeeld 10.000 FCC per capsule en bij onze lactase 20.000 is dat 20.000 FCC lactase per capsule.

In onderstaande tabel geven wij de verschillen weer.

Ook tussen de bedrijven die de producten verkopen zit een duidelijk verschil. Zo worden de Kerutabs gemaakt door een groot internationaal beursgenoteerd pharmaceutisch bedrijf, en worden de Intoleran supplementen door een Nederlands familie-bedrijf ontwikkeld, gemaakt en verkocht. De oprichter van Intoleran (toen nog Disolut) is zelf lactose intolerant. Doordat hij zelf jarenlang in de pharmaceutische industrie gewerkt heeft, had hij de kennis om zelf een lactase product te ontwikkelen waarmee hij om kon gaan met zijn lactose intolerantie.

onze producten met lactase

lactase helpt bij de vertering van lactose

lactase 20.000 – 50 breektabletten

Lactose intolerantie
24,95

Hoogst gedoseerde lactase tablet. Ideaal als je erg gevoelig bent voor lactose of bij het verteren van grote hoeveelheden lactose uit de voeding.

lactase

lactase 10.000 – 36 capsules

Lactose intolerantie
23,95

Ideaal voor het verteren van grote hoeveelheden lactose of als je erg gevoelig bent voor lactose: 10.000 FCC lactase verpakt in een capsule.

lactase

lactase 2500 – dispenser 100 tabletjes

Lactose intolerantie
24,95

Ideaal voor het verteren van kleine hoeveelheden lactose uit de voeding. Klein tabletje en daarmee ideaal voor voor kinderen

lactase

lactase 3000 – 50 capsules

Lactose intolerantie
16,50

Ideaal voor het verteren van kleinere hoeveelheden lactose uit de voeding of als je minder gevoelig bent voor lactose: 3000 FCC verpakt in een capsule.

lactase

lactase drops – 14 ml

Lactose intolerantie
14,50

Lactase druppels voor het lactosevrij maken van melk en zuivelproducten. Ideaal voor lactosevrij koken en bakken.

lactase
The product has been added to your cart View cart →