×

xylose isomerase

het enzym xylose isomerase

Xylose Isomerase is een enzym welke gebruikt kan worden om fructose om te zetten in glucose. Normaliter wordt fructose in de dunne darm via de darmwand “doorgegeven” aan de bloedbaan en vervolgens in de lever afgebroken. Bij mensen met een fructose-intolerantie is dit “doorgeven” niet mogelijk door een probleem met de poort GLUT-5 in de dunne darm wand.

Hierdoor gaat de fructose met de rest van de voeding door naar de dikke darm. Omdat de dikke darm geen mogelijkheid heeft om fructose te verteren ondergaat de fructose een zogeheten anaerobe vertering waarbij de fructose vergist wordt. Bij dit proces komt veel gas en zuur vrij. Dit zijn de veroorzakers van de bekende problemen bij een fructose intolerantie.

Bij gebruik van xylose isomerase zal fructose al in de dunne darm omgezet worden in glucose en zal glucose worden verteerd en geresorbeerd.

onze producten

fructase – 36 capsules

fructose intolerantie
23,50

Capsules met het enzym Xylose Isomerase

fructase

quatrase forte – 36 capsules

FODMAP intolerantie
37,95

Capsules met vier verschillende enzymen voor de vertering van diverse FODMAP’s zoals lactose. Ideaal voor grote hoeveelheden FODMAP’s.

quatrase forte

starchway – 50 capsules

zetmeel en sucrose intolerantie
22,50

Capsules met de enzymen Invertase en Gluco-Amylase

starchway

fibractase forte – 36 capsules

fructanen en galactanen intolerantie
29,95

Capsules met het enzym Alpha Galactosidase

fibractase forte

lactase 20.000 – 50 breektabletten

Lactose intolerantie
24,95

Hoogst gedoseerde lactase tablet. Ideaal als je erg gevoelig bent voor lactose of bij het verteren van grote hoeveelheden lactose uit de voeding.

lactase

wij helpen je graag op weg

Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Een van onze diëtisten zal je helpen om te kiezen welk supplement het beste bij jou past.

direct contact
The product has been added to your cart View cart →