×

gluco-amylase

gluco-amylase

Een van de enzymen die helpen bij het verteren van zetmeel is gluco-amylase. Zetmeel valt onder de suikers oftewel koolhydraten. Doorgaans worden koolhydraten in het lichaam omgezet in glucose. Glucose speelt een belangrijke rol bij de levering van energie in het lichaam. Gluco-amalyse is een van de enzymen in het lichaam die het verteren van koolhydraten mogelijk maken. Wanneer we zetmeel analyseren kunnen we zien dat het gaat om een lange keten van glucosemoleculen aan elkaar vast. Dit wordt ook wel een polymeer genoemd. Naast gluco-amalyse zijn er nog meerdere enzymen in het lichaam nodig om zetmeel te kunnen verteren.

Bij een tekort aan gluco-amylase in het lichaam is het niet mogelijk om de lange ketens van glucose moleculen goed af te breken. Dit zorgt ervoor dat de voedingstoffen in de dikke darm terecht komen. Hier zal fermentatie plaatsvinden wat kan zorgen voor vervelende klachten. Intoleran heeft een product ontwikkeld wat mogelijk ondersteuning kan bieden. Het product bevat o.a. gluco-amylase.

Het product Starchway bevat de enzymen invertase (7500 units) en gluco-amylase (2500 units). Houdt altijd rekening met het feit dat het om een voedingssupplement gaat. Een gezonde levensstijl en gevarieerde evenwichtige voeding zijn belangrijk en supplementen zijn hier geen vervanging voor. Ervaar je klachten bij het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen met koolhydraten? Overleg dan altijd eerst met uw huisarts of diëtist voordat je stappen neemt. Een huisarts of diëtist kan de juiste diagnose stellen. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op.

onze producten

quatrase forte – 36 capsules

FODMAP intolerantie
37,95

Capsules met vier verschillende enzymen voor de vertering van diverse FODMAP’s zoals lactose. Ideaal voor grote hoeveelheden FODMAP’s.

quatrase forte

starchway – 50 capsules

zetmeel en sucrose intolerantie
22,50

Capsules met de enzymen Invertase en Gluco-Amylase

starchway

fructase – 36 capsules

fructose intolerantie
23,50

Capsules met het enzym Xylose Isomerase

fructase

fibractase forte – 36 capsules

fructanen en galactanen intolerantie
29,95

Capsules met het enzym Alpha Galactosidase

fibractase forte

lactase 20.000 – 50 breektabletten

Lactose intolerantie
24,95

Hoogst gedoseerde lactase tablet. Ideaal als je erg gevoelig bent voor lactose of bij het verteren van grote hoeveelheden lactose uit de voeding.

lactase

wij helpen je graag op weg

Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Een van onze diëtisten zal je helpen om te kiezen welk supplement het beste bij jou past.

direct contact
The product has been added to your cart View cart →