×

alpha-galactosidase

het enzym Alpha Galactosidase

Alpha galactosidase, ook wel geschreven als α-galactosidase is een enzym. Een enzym is een eiwit die een rol speelt bij een chemische reactie.

Het enzym Alpha-galactosidase breekt poly-sacchariden en oligo-sacchariden (zogenaamde FODMAPs) af in kleinere stukjes. Hierdoor zijn de grote en complexe suikers (sacchariden) al voorverteerd voordat zij van de dunne darm naar de dikke darm gaan. Ons lichaam maakt zelf ook alpha-galactosidase aan in de darm. Maar niet altijd genoeg om alle aanwezige poly- en oligo-sacchariden af te breken. Sacchariden gaan dan onvoorbereid vanuit de dunne darm naar de dikke darm waar zij voor problemen als buikpijn en winderigheid zorgen.

Alpha galactosidase is net als onze andere enzymen relatief groot. Hierdoor kunnen zij de darmwand niet passeren en ook niet in de bloedbaan terecht komen, het is dan ook veilig te gebruiken.

Het enzym alpha-galactosidase die wij in onze producten gebruiken wordt gewonnen middels aspergillus niger. Het fijne hiervan is dat dit betekent dat het enzym afkomstig is van een natuurlijke bron.

Alpha-galactosidase zet een deel van saccharose om in glucose. Dit kan invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Overleg daarom voordat je een product met Alpha-galactosidase gaat gebruiken met je diabetes verpleegkundige of behandelend arts.

onze producten

quatrase forte – 36 capsules

FODMAP intolerantie
37,95

Capsules met vier verschillende enzymen voor de vertering van diverse FODMAP’s zoals lactose. Ideaal voor grote hoeveelheden FODMAP’s.

quatrase forte

fibractase forte – 36 capsules

fructanen en galactanen intolerantie
29,95

Capsules met het enzym Alpha Galactosidase

fibractase forte

lactase 20.000 – 50 breektabletten

Lactose intolerantie
24,95

Hoogst gedoseerde lactase tablet. Ideaal als je erg gevoelig bent voor lactose of bij het verteren van grote hoeveelheden lactose uit de voeding.

lactase

fructase – 36 capsules

fructose intolerantie
23,50

Capsules met het enzym Xylose Isomerase

fructase

once a day

26,95

Meest gemakkelijke oplossing voor lactose intolerantie: slechts 1 capsule per dag. Ook ideaal voor bijvoorbeeld een vakantie of voor kinderen.

lactase

wij helpen je graag op weg

Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Een van onze diëtisten zal je helpen om te kiezen welk supplement het beste bij jou past.

direct contact
The product has been added to your cart View cart →